ENGLISH

Sillanpään Taiteilijaresidenssi sai alkunsa vuonna 2009. Residenssin perustaja,  kuvataiteilija ja kuvataideopettaja Jaana Lönnroos, toteutti pitkäaikaisen haaveensa taiteilijatalosta löydettyään taiteilijaresidenssiksi sopivan talon  Etelä-Savosta, Heinävedeltä, Varistaipaleen kylästä.

Taiteilijaresidenssi tarjoaa taiteilijalle henkireiän tehdä täysipainoisesti luovaa työtä, koti- ja arkirutiineista irroittautuneena, kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä. Jaana Lönnroos on itse asunut  ulkomailla ja työskennellyt monissa taiteilijaresidensseissä eri puolilla maailmaa. Hän uskoo, että kulttuurimyönteisenä kuntana profiloitunut Heinävesi on oivallinen paikka taiteilijalle. Residenssi on avoin kaikille taiteen aloille,  suomalaisille ja ulkomaalaisille taiteilijoille.

Sillanpään Taiteilijaresidenssissä on tarjolla kaksi asuntoa. Talon alakertaan on kunnostettu valoisa työtila, joka soveltuu erilaiseen työskentelyyn. Pihapiirissä on grilli, pihasauna ja joka kesä laajeneva puutarha. Aivan talon vieressä on Varistaipaleen kanava ja uimaranta. Kulttuurimyönteisenä kuntana Heinävesi tarjoaa taiteilijalle monia mahdollisuuksia aktiiviseen osallistumiseen, mutta Sillanpäässä kunnioitetaan myös taiteilijan omaa rauhaa.

Läheisyydessä sijaitsevat Valamon ja Lintulan luostarit. Luonnossa liikkumista arvostava pääsee niihin merkittyjä vaellusreittejä ja latuja pitkin suoraan Sillanpään pihalta lähtien.

Kesäisin paikka on matkailijoiden suosiossa. Kanavan sekä luostareiden läheisyys tuo seudulle paljon matkailijoita, joille Villa Sillanpää tarjoaa korkeatasoista ja laadukasta majoitusta.YHTEYSTIEDOT /   CONTACT

Villa Sillanpää
Luostaritie 37a
79820 Varistaipale
Finland

Puh/tel: +358 (0)456733841

Info [at] villasillanpaa.com

KONTAKTILOMAKE / CONTACT FORM

ESITTELY / INTRO ASUNNOT / APARTMENTS HAKEMINEN / APPLYING
TAITELIJAT / ARTISTS LOMAMAJOITUS / ACCOMMODATION KUVAGALLERIA / PHOTOS
KOTI / HOME VILLA SILLANPÄÄ BLOG
NEWS, PHOTOS, SCHEDULE
PAGES: SEITSEMÄN